torsdag 1 maj 2014

Bland tulpaner, drakblodsträd och köttätande växter...












På Valborg åkte alla femmorna in till Göteborg och gick ett par timmar i Göteborgs Trädgårdsförening samt gjorde studiebesök hos Göteborgs Energi.

Det var härligt att se alla elever gå omkring och upptäcka allt spännande i Trädgårdsföreningen. Det kändes som att vår noggranna gemensamma genomgång och läsning av Trädgårdsföreningens hemsida tidigare i klassrummet gav eleverna en bra start på besöket. De följde sina planeringar och visste direkt vart de ville gå och de flesta hittade sina växter som de vill skissa av. De hann också se, lukta och utforska mycket nytt så det blir spännande att höra deras utvärdering i morgon.

Dessutom följer vi upp besöken med att eleverna får fortsätta att redogöra för sina tankar om energikällor och hållbar utveckling, ett dokument som var och en började att skriva på i Google Apps for Education (GAFE) förra veckan, samt startar skrivandet av den faktatext som de valde i sin planering. Faktatexten ska också skrivas i GAFE för att eleverna lätt ska kunna ta del av varandras texter och ge kamratbedömning innan texten så småningom läggs ut på Wikimini, uppslagsverket som skrivs av barn och ungdomar på nätet.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar