lördag 21 januari 2012

Vecka 3

Den här veckan har nästan alla elever, i smågrupper, presenterat och läst upp sina genretexter och berättat om genretextens typiska drag inför sina klasskompisar. Efteråt fick klasskamraterna ge respons på framförandet. 
I onsdags hade vi ett GNU-möte på skolan. Vi berättade då vad som hänt i våra respektive grupper sedan förra mötet och diskuterade vårens agenda.
Har mailat med mina kollegor i Danmark och Norge via Basecamp och bl. a. finslipat pilotprojektets arbetsplan. Vi har diskuterat om vi ska, utöver VoiceThread, använda Skype och/eller Google+ för att kommunicera. 
Har slängt ut frågan om det är någon som har jobbat med programmet VoiceThread, och uppgraderat gratisversionen till klassabonnemang, på Facebook i grupperna ”Mera möjligheter för pedagoger i Mölndal” och ”iPads i skola och förskola”. Men ännu inget svar...

Har också fortsatt med min film om lärande för kursen ”Pedagogisk dokumentation” och här är min synopsis:
SYNOPSIS
Titel: ?
Syfte: Att genom inblickar i ett klassrum och intervjuer skildra hur lärprocessen kan uppstå och utvecklas genom ”hands-on” då elever och pedagog ska lära sig att använda ett nytt datorprogram/en app som heter Voicethread. Programmet/appen ska användas i undervisningen när eleverna, under tre veckor i mars 2012, ska presentera sin vardag för en dansk och en norsk skolklass under temat ”Dagligdag i Norden”. Temat ingår i ett nordiskt gränsöverskridande samarbetsprojektet som heter GNU och som Glasbergsskolan ingår i.  
Kommunikationen mellan klasserna ska i starten ske asynkront i VoiceThread med hjälp av text, bild och ljud och sedan förhoppningsvis övergå till direktkommunikation via tex. Skype när eleverna i de olika länderna ska ge respons till varandra. 
Då ingen av eleverna sedan tidigare känner till VoiceThread måste eleverna lära sig hur programmet fungerar innan mars månad annars kommer inte kommunikationen mellan de nordiska länderna att fungera. Hur ska det gå? Kommer de att lära sig programmet och klara tidsgränsen?  
Form: Reportage och dramadokumentär
Målgrupp: Forskare i GNU-projektet, övriga deltagare i projektet, kollegor och föräldrar
Längd: ca 5-7 minuter





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar